Com és una assemblea de Rebel.lió Primària?

Dissabte 17 de juny,10h del matí. Barcelona.
25ºC al carrer. Aire condicionat funcionant a dins La Base (Ateneu Cooperatiu, Poble Sec). La convocatòria de la segona assemblea de Rebel.lió Primària ha aplegat a un bon grapat de gent amb ganes d’aportar el nostre gra de sorra.

Sense gaires estridències homes i dones de tots els perfils i edats anem entrant al local i agafem lloc. Els membres del nucli del moviment Rebel.lió Primària es distribueixen per la rotllana. L’assemblea comença a l’hora prevista.
S’imposa un torn de presentacions:
administratius, metges de família, infermers, residents de medicina de família, veïns,…joves (i alguns ja no tan joves) resumeixen el seu perfil personal i professional en veu alta. Hi ha de tot.
La resta d’oients, per fi anem posant cara a moltes veus que fa mesos que parlen a WhatsApp, twitter i altres plataformes de difusió defensant l’Atenció Primària. La Rebel.lió va prenent forma.

Algú repassa l’ordre del dia i organitza els torns de paraula.
Ordenadament, els representants del moviment que han participat en els diferents esdeveniments des de la darrera assemblea,resumeixen el que ha anat succeint en aquest temps.
Així, informen de l’acte de presentació a Can Vidalet (Esplugues de Llobregat) d’Enfortim Primària, de la reunió amb el Síndic de Greuges, les reunions amb les plataformes veïnals a Gràcia, l’acte a Vilassar de Mar,… i , finalment, de la reunió amb el conseller de Sanitat,Sr. Comin.
Sobre aquest darrer punt, cal prendre una decisió: el conseller va oferir la participació del moviment Rebel.lió Primària al consell assessor de l’ENAPISC (Estratègia Nacional Atenció Primària i Salut Comunitària). S’obre un torn de paraula.
Entre els presents, hi ha opinions a favor i en contra. Totes elles amb matisos.
D’una banda, sembla interessant respondre favorablement a la possibilitat de formar part d’una taula on es parlarà de l’ENAPISC. D’altra, hi ha opinions en contra que argumenten que l’oferta feta pel conseller respon a una estratègia política i que no té sentit participar-hi. Davant les discrepàncies, s’acorda esperar un temps i madurar la resposta. Potser el calendari polític de les següents setmanes aportarà algun altre argument que decanti la balança en un sentit o un altre.
L’assemblea avança respectant l’ordre del dia.
S’anuncien algunes accions que s’han plantejat en altres escenaris. FoCAP (Fòrum Català de l’Atenció Primària) proposa repetir la mobilització que es va realitzar coincidint amb la trobada amb el conseller el 26 de maig. Podria ser una bona idea tornar a manifestar el malestar de tots plegats davant la manca d’accions concretes preses per part del govern quan es compleix un mes de la trobada amb el conseller.
S’escull el divendres 30 de juny a les 12h per repetir l’acció.

Arribats a aquest punt, l’assemblea es divideix en grups de treball: comissió de continguts, comissió d’accions, comissió de comunicació i comissió de marxandatge. Espontàniament, uns i altres ens agrupem per afinitats i inquietuds. En uns minuts, la sala queda dividida en 4 grups que comencen a traçar l’esquema de tot allò que caldrà debatre.
Totes les comissions hi treballen de valent durant 1h.
La flaire creativa s’escampa pel local: els professionals, quan estem sotmesos a un repte engrescador, som ben capaços d’aportar solucions diverses a qualsevol dels problemes que es plantegin.S’evidencia la facilitat per a treballar en equip sense pressions.
Es creen vincles entre desconeguts: cadascú aporta el millor del seu perfil. S’amplien els grups de WhatsApp i tothom pren nota de la feina que s’emporta cap a casa. Tot suma en un projecte ben liderat que està creixent amb seny.

Finalment, el moderador torna a prendre la batuta. 13:30h. No hi ha signes de cansament entre nosaltres. Cada comissió resumeix les seves conclusions. S’arriba a acords concrets.
Amb la feina feta, es dóna per tancada la segona assemblea.

Irremeiablement, la taca d’oli s’està estenent. La Rebel.lió no s’atura.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Primum non nocere 2022

Desde octubre de 2003. Decano de los blogs sanitarios en español. Blog de medicina, atención primaria y mucho más….. o mucho menos.

lacabecera.org/

Por una Atención Primaria Universal y de Calidad

A %d blogueros les gusta esto: