Comunicat de Rebel·lió Primària en relació a l’Avantprojecte de Llei (APL) de Fórmules de gestió de l’assistència sanitària. 

El Govern inicia els tràmits per aprovar l’APL, reafirmant el model mixt públic-privat de l’anomenat “model sanitari català”, amb regles poc clares que fomenten l’amiguisme i la corrupció. Dins el context, cronificat, de limitacions pressupostàries, aquest nou projecte legislatiu produirà retallades de serveis públics en benefici de la sanitat privada.

L’APL reafirma la idea, basada en l’errònia tesi neoliberal, de què la gestió sanitària privada és millor que la pública, limitant el control sobre els recursos econòmics públics i permetent el negoci de les empreses a costa de la salut dels ciutadans.

Amb una ambigüitat calculada, no defineix amb claredat les entitats d’economia social. La participació d’empreses privades (l’APL deixa al CatSalut aquest possibilitat de contractació) o entitats “sense ànim de lucre” pot portar a una falta de control sobre les prestacions, els resultats de les mateixes i les condicions laborals d’aquestes empreses. En aquest sentit, l’APL potencia i protegeix les EBA’s (Entitats de Base Associativa), a les quals reconvertirà en entitats “sense ànim de lucre”, permetent que els beneficis econòmics puguin repartir-se entre uns quants professionals.

En definitiva, des del grup de Rebel·lió Primària manifestem el nostre desacord amb l’Avantprojecte perquè es perd una altra oportunitat de potenciar la sanitat pública i de crear un Sistema Nacional de Salut que sigui realment sòlid i que cobreixi les necessitats de salut de la població.

Un comentario sobre “Comunicat de Rebel·lió Primària en relació a l’Avantprojecte de Llei (APL) de Fórmules de gestió de l’assistència sanitària. 

Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Primum non nocere 2021

Desde octubre de 2003. Decano de los blogs sanitarios en español. Blog de medicina, atención primaria y mucho más….. o mucho menos.

EPIKRISIS BLOG

Juicio crítico de la realidad médica

Navegantes de Tres Cabezas

El podcast de IBAMFICtec sobre Medicina Familiar y Comunitaria

lacabecera.org/

Por una Atención Primaria Universal y de Calidad

A %d blogueros les gusta esto: