Rebel.lió primària no fa vacances

La Rebel.lió a Primària no s’atura.
El moviment que aglutina a professionals i usuaris d’Atenció Primària d’arreu del territori, segueix creixent setmanes després d’haver-se constituït,
La manca de respostes concretes per part del Departament de Salut un mes després d’haver-nos reunit amb el seu conseller Comin, ha provocat una nova mobilització als Centres d’Atenció Primària (CAPs) d’arreu de Catalunya.
Així, el dia 30 de juny vam tornar a sortir a les portes dels CAPs per deixar palès el nostre desencís amb les promeses fetes pel conseller que, fins al moment, no han tingut una traducció pràctica en l’atenció que diàriament hem de realitzar en els CAPs de Catalunya.

El nombre d’adhesions al manifest segueix creixent evidenciant el malestar de professionals i usuaris envers les condicions que pateix l’Atenció Primària al país.
Veus de tots els perfils s’han alçat per explicar quins són els punts febles d’un sistema sanitari que no pot mantenir per més temps la seva estructura actual.
Així, la doctora Silvia Membrilla en fa un resum a l’entrevista que publica el diari local Delta Llobregat de la situació que pateix a l’àrea d’influència del seu CAP Ramona Via (El Prat de Llobregat).

També el Moviment Popular de Gràcia conjuntament amb Rebel.lió Primària i les Associacions de cuidadors del barri van organitzar una xerrada conjunta per analitzar com millorar la sanitat a Gràcia el dia 28 de juny.

El dia 14 de juliol es repetirà la xerrada al barri d’Horta-Guinardó amb l’objectiu de donar veu a tots els actors que pateixen les condicions de precarietat de l’Atenció Primària. Novament, membres de Rebel.lió Primària participaran en una taula conjunta amb Associacions de cuidadors del barri.

La nostra intenció és mantenir les mobilitzacions per donar a conèixer tot el que estem vivim, professionals i usuaris, a dins de les consultes d’Atenció Primària.
L’estiu no ens fa por: el moviment creix per si sol.
Per primera vegada en molt de temps, professionals i població anem de la mà reclamant els drets que ens han estat menystinguts en els darrers anys.
Ens hi juguem molt.
I sabem que les nostres reclamacions són justes, necessàries i d’eficàcia provada.
Per això, aquest estiu, Rebel.lió Primària no fa vacances.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Primum non nocere 2021

Desde octubre de 2003. Decano de los blogs sanitarios en español. Blog de medicina, atención primaria y mucho más….. o mucho menos.

EPIKRISIS BLOG

Juicio crítico de la realidad médica

Navegantes de Tres Cabezas

El podcast de IBAMFICtec sobre Medicina Familiar y Comunitaria

lacabecera.org/

Por una Atención Primaria Universal y de Calidad

A %d blogueros les gusta esto: