29 de juny. Reunió de Rebel·lió Atenció Primària amb Junts pel Sí

WhatsApp Image 2017-06-30 at 21.06.45

Com ja vam informar fa uns mesos, Rebel·lió Atenció Primària va enviar correus electrònics a tots els grups parlamentaris i con ja sabeu, de vegades, els correus van a parar a carpetes no controlades de tal manera que es perden. En el cas del grup parlamentari Junt pel Sí, va passar quelcom similar atès que en un acte que es va fer a Sant Esteve de Sesrovires es van assabentar de l’existència del correu. Ràpidament vam posar fil a l’agulla i avui ens hem reunit amb Alba Vergés i Montse Vilella.

No portàvem a sobre el manifest, atès que ja està prou difós, però de tota manera ens hem compromès a enviar-lo per correu electrònic amb les demandes que, ja fa un mes, li vam fer arribar al Conseller Comin.

Hem començat a parlar de com ha sorgit el moviment de Rebel·lió Atenció Primària i del model sanitari que tenim i el que voldríem. Ens han explicat el model sanitari al que volen arribar amb l’avantprojecte i en el que l’Atenció Primària està al centre del sistema i que així s’ha anat fent. Hem intentat fer-los veure que el sistema cada cop més s’ha anat allunyant més del que recomana l’OMS i de totes les evidències que hi ha en un sistema sanitari on l’Atenció Primària és al veritable centre del sistema.

Coneixen la teoria (Alma-Ata, OMS, etc.) però volen implementar-la d’una manera molt particular com a ENAPISC. Hem aprofitat per repassar algunes de les febleses del pla, com és la manca de professionals i la esperada jubilació d’un 40% de la plantilla en els propers anys i… de cop i volta una alarma entra al mig de la conversa, s’aixequen i diuen “hem de marxar” i hem pensat que havíem d’evacuar el Parlament! Sortosament no ha estat així, era l’avís que s’havia d’anar a votar (uf).

Després d’una altre interrupció na Alba Vergés ens ha estat explicant la part de l’Avantprojecte que fa referència a la regulació per a la contractació de serveis sanitaris a entitats socials que fan una tasca sanitària i, defensa, que és una eina per allunyar les empreses amb ànim de lucre del serveis a les persones. Hem escoltat amb interès les seves explicacions però també hem discrepat constantment en el model públic – privat vs. 100% públic.

Sobre les mesures d’aplicació immediata ens han dit que encara no es pot veure la implementació perquè fins fa poc no s’ha aprovat el pressupost i que aquest estiu ho notarem.

Finalment ens hem fet la fotografia i hem mig quedat en fer un seguiment del pla de xoc.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: