«Visca l’ENAPISC!!»

VISCA! És el crit que es deu escoltar en diferents despatxos d’especialistes.

Als polítics per entendre’ls correctament cal que interpretis a l’inrevés les paraules que diuen, sóHermano Lobo02n molt amics dels eufemismes per amagar els seus actes.

En el cas del conseller Comin els actes són el que l’estan desemmascarant, a tothom promet allò que vol sentir i, a sobre, té la barra de dir que no vol fer promeses per honestedat política.
El cas és que si l’Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària havia d’anar a #EnfortimPrimària  les actuacions van en sentit d’enfortir l’especialitzada a expenses de la malmesa Atenció Primària. Com sabem , perquè no es pot amagar, la distància entre el  pressupost de l’Atenció Especialitzada i l’Atenció Primària cada cop és més gran i la serp ens menja, i ens menja el nostre pressupost amb el vist i plau de les direccions d’Atenció Primària que, com temen que seran escapçades, li llepen el cul a l’especialitzada.
Com? Permeten que les tècniques i proves complementàries dels especialistes les fem les infermeres d’AP, d’aquesta manera l’especialitzada s’estalvia una part important del seu pressupost mentre que les infermeres d’atenció primària enlloc de dedicar, per exemple, el nostre temps a detectar fumadors i ajudar-los a deixar de fumar, dedicarem el nostre temps a que el pneumòleg diagnostiqui MPOC, el cardiòleg cardiomegàlies a hipertensos mal controlats,…
La veritable estratègia és que les persones emmalalteixin, aquest és el negoci!!
La «veritable primària», l’eix que vol els senyor Comin i els seus amics dels Cercle d’Economia Sanitaria, són les consultes externes dels especialistes i els CAP passaran a ser dispensaris dels hospitals.

Sr. Comin, no li ho deixarem fer!!

Deja un comentario

Crea una web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Primum non nocere 2024

Vigesimoprimer aniversario del decano de los blogs sanitarios en español. Blog de medicina, atención primaria y mucho más….. o mucho menos.

lacabecera.org/

Por una Atención Primaria Universal y de Calidad