Resum 3era Assemblea Rebel·lió Atenció Primària

Assistents:

Rebel.lió Atenció Primària, Xarxa de Cures, PAICAM, Resistencia Clinic, Consell d’Estudiants de Medicina, COMB tu, …

 1. Aprovació de la missió de Rebel·lió Atenció Primària
  Es llegeix el text treballat per el grup motor per aprovació de l’assemblea
  Som un moviment format per  treballadors de l’Atenció Primària organitzats en assemblea que defensem la sanitat 100% pública, universal, auto-organitzada, de qualitat i participativa.
  Volem que l’AP sigui l’eix  del sistema sanitari, revertir les retallades, evitar la privatització i la fragmentació de l’AP, tot això amb l’objectiu de donar assistència de qualitat a la població.
  L’assemblea aprova la missió de Rebel·lió Atenció Primària.
 2. Situació actual. Què hem fet des de la darrera Assemblea?
  S’exposa el resum de la reunió amb el Col.lectiu Ronda en relació a la necessitat o no de constituir-se com sindicat o associació sense ànim de lucre o qualsevol.
  Es discuteixen pros i contres: els moviments presents a l’assemblea (Marea blanca, Marea pensionista, Tancada Clínic,..) expliquen avantatges viscuts en primera persona de no constituir-se en qualsevol d’aquests models.
  S’acorda mantenir la titularitat tal com està establerta fins ara: moviment assembleari sense entitat jurídica concreta.
  Es presenta la Xarxa de cures: plataforma dinàmica que aglutina a diferents col.lectius que estan treballant per visibilitzar-se. Es proposa la visualització del vídeo on s’explica qui compon actualment la xarxa. S’acorda afegir-se com moviment.
  Un membre del grup COMB-tu fa un resum de la situació en la qual es troba el grup. Explica que han decidit no presentar-se a la nova convocatòria d’eleccions del COMB perquè no garanteix uns resultats transparents donat el sistema de votació actual.
  S’informa de la situació actual a l’àrea de la Metropolitana Nord: s’aprofita per comparar l’estratègia que estan duent a terme els companys de la zona amb la qual es va dur a terme a l’àrea de Barcelona en relació amb l’ACD (Atenció Continuada Domiciliària) fa un any i mig. S’objectiva un cop més que, si els professionals s’aixequen per a reivindicar els seus drets i els de la ciutadania, l’Administració recula en les seves pretensions.
  Marea blanca, Marea pensionista i Tancada Clínic exposen l’estat actual dels moviments i informen de les mobilitzacions que estan programades: properament hi ha convocada una Jornada Estatal de Lluita contra les llistes d’espera. Proposen la participació conjunta dels moviments amb l’objectiu de sumar forces.S’accepta.
  Informen que, si la ciutadania no coneix les reivindicacions de Rebel•lió Atenció Primària, és molt difícil que entengui les accions que dugui a terme el moviment.
  El Consell d’Estudiants de Medicina de Catalunya ofereix el suport al moviment. Es presenten els companys de Badalona de la Comissió de Sanitat dels moviments veïnals oferint el seu suport a RP.
 3. Debat d’objectius i accions concretes:

  .-Adhesió a la Jornada Estatal de lluita contra les llistes d’espera (pendents de confirmar data).
  .-Es valora l’acció de fer vaga: es fa un debat ampli de pros i contres i diferents opcions. S’acorda posposar-la: caldrà primer difondre les reivindicacions del moviment entre la població i assegurar una adhesió suficient de professionals, abans de realitzar una acció tan contundent.
  .-Realitzar tríptics amb les reivindicacions concretes del moviment per difondre des de les consultes i entre els professionals.
  .-Organitzar un calendari d’accions que s’adjunti a la informació coordinat amb els moviments veïnals
  .-Utilitzar el potencial de la població: contactar amb les Associacions de Veïns dels barris i informar-les contínuament de les mancances que detectem als centres.
  .-Empoderar als pacients perquè reclamin les llistes d’espera i les demores.

  .-Informar de la possibilitat de fer reclamacions per escrit de tots els casos concrets a les diferents àrees d’Atenció a l’usuari i en coordinació amb les Associacions de Veïns que ja ho estan fent a algunes àrees del territori (per exemple: Nou Barris a Barcelona)
  .-Aconseguir mantenir activa i visible la xarxa de professionals sanitaris posicionats en defensa de la sanitat pública.
  .-Realitzar accions senzilles però constants: es proposa sortir un cop per setmana a les portes dels CAPs amb lemes en defensa de l’AP per informar a la població.
  .-Presència als mitjans de comunicació: a cada acte que hi vagi Rebel•lió Atenció Primària caldria fer declaracions
  .-Grup de whatsApp Rebel.lió Primària: utilitzar-ho per aconseguir informació de tot el territori i intentar no difondre continguts aliens a la causa
  .-Difondre  un escrit senzill dirigit a la població on constin les reivindicacions del moviment per difondre a través dels butlletins de les Associacions de Veïns (presentar-ho a la Federació d’Associacions de Veïns el dia que ens cridin a participar)
  .-Elaborar un llistat concret de temes per coordinar lluites (petició de la Federació d’AAVV)
  .-Valorar la publicació d’articles mensuals a les diferents Revistes de les AAVV sobre la situació de l’AP
  .-Valorar denunciar per escrit i de forma conjunta la situació que vivim els professionals a Salut Laboral, Inspecció de Treball…Es proposa l’elaboració d’un tríptic informatiu per professionals i difondre’l.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

antonioarenasramirez

A fine WordPress.com site

Primum non nocere 2021

Desde octubre de 2003. Decano de los blogs sanitarios en español. Blog de medicina, atención primaria y mucho más….. o mucho menos.

EPIKRISIS BLOG

Juicio crítico de la realidad médica

Navegantes de Tres Cabezas

El podcast de IBAMFICtec sobre Medicina Familiar y Comunitaria

lacabecera.org/

Por una Atención Primaria Universal y de Calidad

A %d blogueros les gusta esto: