RODA DE PREMSA INFORMATIVA SOBRE LA VAGA D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

Dilluns 19 de novembre a les 10:00 hem convocat una roda de premsa a la seu del sindicat CGT per donar a conèixer els motius de la vaga a l’Atenció Primària.

On s’ha decidit la convocatòria de vaga a l’Atenció Primària?

El passat dilluns 12 de novembre l’assemblea de Rebel.lió Atenció Primària va decidir convocar a totes les treballadores de l’Atenció Primària de Catalunya a la vaga per els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre amb el suport de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT).

Com s’ha defensat l’AP en els darrers anys al nostre país?

Abans de les dures retallades a la sanitat realitzades pel Conseller Boi Ruiz, l’AP ja portava temps desenvolupant-se amb precarietat.

En aquest context un grup de professionals d’AP de Catalunya creen el Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP) amb l’objectiu de crear “un espai de debat independent i crític” amb la intenció de “col·laborar en la millora de l’Atenció Primària al nostre país”. Aquest moviment associatiu porta quasi 10 anys treballant i divulgant arguments i evidència científica en favor de l’Atenció Primària a tots aquells càrrecs i polítics que han tingut responsabilitats en la gestió del sistema de salut al nostre país.

Paral•lelament, la ciutadania també s’ha organitzat a través de més de 70 plataformes i entitats englobades sota les sigles de Marea Blanca de Catalunya amb l’objectiu de defensar la sanitat pública a Catalunya.  

Finalment, al març de 2017 neix el moviment Rebel·lió Atenció Primària (RAP) fruit del malestar professional que es viu dia rere dia als Equips d’Atenció Primària d’arreu del territori. Al moviment s’hi adhereixen les treballadores de més de 80 Centres d’Atenció Primària de tot Catalunya.

Tots 3 moviments (RAP, FoCAP i Marea Blanca) hem treballat i lluitat tot aquest temps per mantenir una AP 100% pública. En aquest temps, ens hem reunit amb tots els responsables polítics i gestors sanitaris dels diferents governs amb l’objectiu d’oferir propostes i soluciones pràctiques a la situació de crisi que estem vivint. Finalment, al setembre vam engegar la campanya “Donem vida a l’AP” de forma conjunta.

 

Per què una vaga ara?

  • Perquè fins ara cap dels responsables polítics amb qui ens hem reunit ha pres cap decisió per revertir la situació de precarietat exponencial que està vivint l’AP al nostre territori.
  • Perquè des que es va crear el moviment RP en defensa de l’Atenció Primària, totes les assemblees han proposat aquesta via com a últim recurs en cas de no trobar solucions pactades amb els nostres dirigents a través del diàleg i la negociació
  • Perquè sabem que la destrucció de l’AP suposa un desmantellament de la Sanitat Pública.
  • Perquè els membres d’AP així ho han volgut i ho han manifestat a través de la darrera assemblea del moviment (realitzada el dia 12 de novembre) i també a través de les enquestes distribuïdes pels nostres canals de comunicació.

Per això:

El moviment Rebel.lió Atenció Primària juntament amb el sindicat CGT convoca a totes les treballadores de l’Atenció Primària de Catalunya a una VAGA D’AP  els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre

 

RODA DE PREMSA

DIA: 19 de novembre
HORA 10: 00H
LLOC:  SEU DE LA CGT DE CATALUNYA, C/BURGOS 59 BARCELONA
Contacte: Ilde García 628 407 130

 

Signat:
Rebel.lió Atenció Primària

Registre convocatòria de vaga

Un comentario sobre “RODA DE PREMSA INFORMATIVA SOBRE LA VAGA D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Primum non nocere 2021

Desde octubre de 2003. Decano de los blogs sanitarios en español. Blog de medicina, atención primaria y mucho más….. o mucho menos.

EPIKRISIS BLOG

Juicio crítico de la realidad médica

Navegantes de Tres Cabezas

El podcast de IBAMFICtec sobre Medicina Familiar y Comunitaria

lacabecera.org/

Por una Atención Primaria Universal y de Calidad

A %d blogueros les gusta esto: