13 de juny: Donem vida a la Atenció Primària

El 17 de setembre del 2018 Marea Blanca, el Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP) i Rebel·lió Primària vam presentar una campanya conjunta en defensa de l’Atenció Primària: “Donem vida a la Atenció Primària”

La situació de precarietat que viu el sistema de salut públic (i especialment l’Atenció Primària) ens va obligar a fer una denúncia conjunta reclamant un sistema 100% públic, universal, primarista i de qualitat. La campanya es fonamentava en donar a conéixer entre la població la necessitat de tenir un sistema de salut públic primarista.

Molts estudis avalen la necessitat d’enfortir l’Atenció Primària com estratègia eficient per millorar la salut de les poblacions.

Actualment, la infradotació pressupostària de l’Atenció Primària (molt allunyada del 25% del pressupost de sanitat que seria desitjable segons el que determina la OMS), la manca de cobertura de professionals als Centres d’Atenció Primària, la creació de dispositius que fragmenten l’Atenció Primària i les condicions de precarietat en que hi treballen els professionals posen en risc el correcte funcionament d’un sistema que és clau per mantenir la salut de les poblacions.
La situació ja és crítica és per això que cal fer un pas endavant i exigir a les administracions pertinents accions concretes encaminades a revertir la situació actual.
Sovint,menystenim el nostre poder com a ciutadans i com professionals. Les administracions han estat triades per nosaltres i han d’estar al servei de les necessitats de la població. I tenir un sistema d’Atenció Primària fort és una necessitat bàsica.

Així, dijous 13 de juny farem entrega de les 40000 signatures recollides durant aquests mesos al Departament de Salut. Serà important poder estar representats tots els col.lectius al darrera d’aquest acte: professionals i població han d’anar a la una quan es tracta de defensar els drets fonamentals.

Hem tornat a sol.licitar una reunió amb la consellera en el benentés que, en diferents moments del seu mandat, s’ha manifestat a favor d’enfortir l’Atenció Primària.

Potser és hora de demanar-li accions concretes?  

Us esperem el dijous 13 de juny.

Entre tots, donem vida a l’Atenció Primària

#DonemvidaAP

#SistemaSanitariPrimarista

#laprimariajanocalla

Un comentario sobre “13 de juny: Donem vida a la Atenció Primària

Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

antonioarenasramirez

A fine WordPress.com site

Primum non nocere 2021

Desde octubre de 2003. Decano de los blogs sanitarios en español. Blog de medicina, atención primaria y mucho más….. o mucho menos.

EPIKRISIS BLOG

Juicio crítico de la realidad médica

Navegantes de Tres Cabezas

El podcast de IBAMFICtec sobre Medicina Familiar y Comunitaria

lacabecera.org/

Por una Atención Primaria Universal y de Calidad

A %d blogueros les gusta esto: